Een Amerikaans visum: wat is het?

Een Amerikaans visum, dat in het paspoort van de reiziger wordt geplaatst, een reisdocument dat wordt verstrekt door het land van staatsburgerschap van de reiziger, is doorgaans vereist voordat een vreemdeling de VS kan binnenkomen.

Als ze voldoen aan de voorwaarden voor visumvrij reizen, kunnen sommige buitenlandse bezoekers gekwalificeerd zijn om de Verenigde Staten zonder visum te bezoeken. De Visa-sectie van deze website is gewijd aan informatie over Amerikaanse visa voor bezoekers uit andere landen.

(Opmerking: hoewel Amerikanen geen visum nodig hebben om de Verenigde Staten binnen te komen, kunnen ze er een nodig hebben wanneer ze naar het buitenland reizen als de ambassade van het land van bestemming er een nodig heeft. Zoek in dit geval bij het maken van reisarrangementen naar de specifieke reisvereisten van welke landen zijn door het paspoortgedeelte van onze website te bezoeken.)

Hoe kan ik de Verenigde Staten binnenkomen met een visum?

U kunt doorgaan naar een aankomsthaven, luchthaven of landgrensovergang met een Amerikaans visum in de hand en een inspecteur van het Department of Homeland Security (DHS), Customs and Border Protection (CBP) om toestemming vragen om het land binnen te komen. Een visum garandeert geen toegang tot de Verenigde Staten, maar het toont wel aan dat een consulaire ambtenaar van een Amerikaanse ambassade of consulaat in het buitenland heeft besloten dat u om die specifieke reden gekwalificeerd bent om toegang aan te vragen. Reizigers moeten voor een bepaalde status en duur worden toegelaten tot de Verenigde Staten door DHS/CBP-inspecteurs, die optreden als grenswachters van het land. Terwijl u in het land bent, is het DHS ook verantwoordelijk voor uw immigratiekwesties.

Hoe werkt het visumbeleid?

Het visumbeleid van een land bepaalt wie er mag binnenkomen en wie niet. De paspoorthouders van het ene land kunnen volgens de polis zonder visum binnenkomen, maar de paspoorthouders van een ander land niet. De meeste visumregels zijn bilateraal, wat betekent dat mensen uit twee landen over het algemeen zonder visum kunnen reizen. Mensen met Canadese paspoorten kunnen Grenada bijvoorbeeld zonder visum bezoeken, terwijl inwoners van Grenada er een moeten aanvragen om Canada te bezoeken.

Er zijn geen strikte richtlijnen die landen moeten volgen bij het bepalen van hun visumbeleid. Enkele gemeenschappelijke elementen waarmee rekening moet worden gehouden, zijn onder meer de diplomatieke betrekkingen van het andere land, een geschiedenis van illegale immigratie uit dat land, zorgen over kosten en toerisme, en meer.