Je Internet Abonnement En Verhuizen, Hoe Zit Het?

Verhuizen is zelden een eenvoudig proces. Van het inpakken van uw bezittingen tot het laten weten van uw nieuwe adres, de vele taken bij het verhuizen naar een nieuw huis of appartement kunnen snel behoorlijk stressvol worden. Het is natuurlijk belangrijk om te kijken naar je eigen internet verbinding en de snelheid hiervan. Als je gaat verhuizen kun je ook kiezen voor een van de betere internet, televisie en bellen pakketten.

Gelukkig is je breedbandprovider laten weten dat je verhuist en je breedbandinternetverbinding instellen in je nieuwe huis verrassend snel, eenvoudig en zonder stress. In deze gids leggen we uit wat u moet doen voor en na uw verhuizing om ervoor te zorgen dat u ononderbroken (of dicht bij ononderbroken) breedbandinternet krijgt in uw nieuwe huis zodra u bent verhuisd.

Overstappen Naar Een Alternatieve Provider Tijdens Je Verhuizing

Verhuizen is een geweldige kans om van breedbandaanbieder te veranderen. Volgens onderzoek van Ofcom zijn ongeveer 20% (dat is één op de vijf) mensen teleurgesteld over de service van hun breedbandaanbieder. Nog eens 25% heeft alleen een neutrale mening. Als u niet tevreden bent met uw huidige breedbandprovider, is verhuizen een goede gelegenheid om andere providers te vergelijken en uit te zoeken of u een betere deal of een snellere verbinding met een andere provider kunt krijgen.

Breedbandproviders ondertekenen u meestal in een contract van 12 of 18 maanden wanneer uw service begint. Als u van aanbieder verandert terwijl u verhuist, moet u mogelijk een bedrag voor vroegtijdige beëindiging betalen aan uw breedbandaanbieder.

Deze kosten zijn onlangs gemaximeerd, wat betekent dat u waarschijnlijk niet meer hoeft uit te geven dan u zou doen voor een paar maanden dienst. U vindt beëindigingskosten voor breedbandaanbieders altijd in de voorwaarden van je contract.

Verhuiskosten voor het overzetten van het internet abonnement

Zelfs als u ervoor kiest om bij uw huidige breedbandprovider te blijven, kunt u te maken krijgen met verhuiskosten. Deze kosten kunnen vaak worden vermeden als u een langlopend contract tekent voor 12 tot 18 maanden breedbandverbinding voordat u naar uw nieuwe woning verhuist. Neem zo snel mogelijk voordat u verhuist contact op met uw huidige breedbandprovider om hen te laten weten dat uw adres zal veranderen.

Opzegtermijn Van Je Internet Contract

De meeste aanbieders vereisen een opzegtermijn van ten minste twee weken, hoewel sommige meer opzegging vereisen. De meeste aanbieders raden het je aan om minimaal zes weken voordat u verhuist contact op te nemen om ervoor te zorgen dat uw service ononderbroken is.

Bezorgd over verhuiskosten? Dit is niet nodig, voor het grootste deel, verhuiskosten zijn € 15 of minder (veel providers brengen geen verhuiskosten in rekening), tenzij u een nieuwe lijn nodig heeft voor uw nieuwe woning. Houd er rekening mee dat veel providers afzien van hun verhuiskosten als u zich aanmeldt bij een nieuw contract of uw breedbandverbinding opwaardeert terwijl u verhuist.

Houd Rekening Met De Bereikbaarheid Van De Breedband In Je Nieuwe Woning

Als u lokaal verhuist, kunt u waarschijnlijk uw bestaande breedbandverbinding behouden. Als u echter naar een afgelegen gebied verhuist, is er een kans dat het pakket dat u momenteel gebruikt niet beschikbaar is. Dit is vooral gebruikelijk als u een snelle verbinding hebt (bijvoorbeeld een glasvezelverbinding) die beperkt is tot bepaalde delen van het land.

Sommige plattelandsgebieden hebben niet hetzelfde niveau van breedbandconnectiviteit als grote steden en dorpen. Neem zo snel mogelijk contact op met uw breedbandprovider om te zorgen dat u niet voor verrassingen komt te staan ​​nadat u naar uw nieuwe woning bent verhuisd. Vertel hen waar u naartoe gaat, wat uw huidige service is en of deze beschikbaar is in uw nieuwe buurt. Als u naar een nieuw huis verhuist, moet u mogelijk betalen voor een lijn die naar de woning wordt geïnstalleerd.

Het installeren van een nieuwe lijn kan enige tijd duren dus het is belangrijk om uw huidige aanbieder zo vroeg mogelijk te waarschuwen. Maakt u zich zorgen dat uw bestaande verbinding niet beschikbaar is in uw nieuwe huis? Gebruik een vergelijker van een vergelijkingssite en doe de postcodecheck. Je ontvangt een overzicht van het aanbod in je nieuwe woonplaats.

Overstappen Van Provider Middels De Telefoon

Als u tevreden bent met uw breedbanddienst en niet van provider wilt veranderen, kunt u uw huidige provider gemakkelijk op de hoogte stellen voordat u verhuist. Bel zo vroeg mogelijk (minimaal drie weken van tevoren) en houd de volgende informatie bij de hand:

  • Uw rekeningnummer
  • Uw telefoonnummer (als u hetzelfde bedrijf gebruikt voor telefoon en breedband)
  • Uw nieuwe adres en postcode
  • De datum waarop je verhuist

Je Verhuist Maar Een Aantal Kilometer, Wat Nu?

Als u lokaal verhuist, wordt het wijzigen van uw breedbandverbinding naar uw nieuwe adres veel eenvoudiger. Uw verbinding kan zelfs dezelfde uitwisseling doorlopen als voorheen, waardoor het proces enorm wordt vereenvoudigd voor uw provider. Als u hetzelfde bedrijf gebruikt voor uw telefoon thuis en breedband, kunt u misschien zelfs uw huidige telefoonnummer behouden.

Lees onze gids over uw telefoonnummer en verhuizing voor meer informatie over of u uw telefoonnummer thuis kunt behouden. Wanneer u lokaal verhuist, is het risico dat uw bestaande service niet beschikbaar is bijna nul. Als uw nieuwe postcode dezelfde is als uw bestaande, kunt u vrijwel zeker uw bestaande breedbandpakket behouden zonder wijzigingen aan te brengen.